• Testovanie na COVID 19

          • Upozorňujeme zamestnancov, žiakov a rodičov, že:

            testovanie žiakov a zamestnancov na COVID 19 prebieha v réžii už existujúcich MOM, resp. nových, ktoré vznikajú rozhodnutím samospráv v mestách, resp. obciach, Testovať sa bude v dňoch 18. januára 2021 - 26. januára 2021.

            Upozorňujeme žiakov a zamestnancov, že po 26. januári 2021 „bez negatívneho testu“ nebude možné:

            • Chodiť do práce, na poštu, do banky, natankovať, ísť do servisu s autom či vyzdvihnúť si zásielku z výdajne  e- shopov, čistiarne odevov, na čerpaciu stanicu, do predajne novín, do očnej optiky, poisťovne, do servisu bicyklov či motorových vozidiel, ako aj pri ceste na technickú a emisnú kontrolu auta, do opravovne obuvi či do servisu mobilných telefónov, realizovať individuálny šport a na cestu do prírody ...

            Zároveň oznamujeme, že:

            • testovania, o ktorom sa uvažovalo – teda žiaci, učitelia a pod, tak ako bol návrh MŠVVaŠ SR sa nebude realizovať, teda testovanie je vo vlastnom záujme žiaka, resp. zamestnanca a po vlastnej línii
            • odporúčame zamestnancom a žiakom prípadne zistiť si -  ako  a kde sa bude realizovať tzv. plošné testovanie cez víkend (napr. Poprad, Prešov, Humenné budú realizovať a posilnili odberové miesta) a zúčastniť sa ( podľa posledných neoficiálnych informácií bude možné prihlásiť sa na konkrétny čas a miesto aj od stredy 20.1.2021 od 12:00 hod.) Možnosť registrovať sa nájdete na https://www.health.gov.sk/?ag-mom

             

        • Rodičia a žiaci pozor!
          • Rodičia a žiaci pozor!

          • Termín klasifikácie za prvý polrok školského roka 2020-2021

            Vzhľadom na to, že sa vyskytli zo strany rodičov a žiakov otázky súvisiace s termínom hodnotenia žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021 upozorňuje na to, že:

            Rozhodnutie ministra školstva nemení spôsob hodnotenia žiakov za 1. polrok školského roka 2020/2021. Rozhodnutím sa dopĺňa možnosť overovať vedomosti u žiakov, ktorí počas dištančného vzdelávania v 1. polroku nezískali dostatočný počet známok z daného predmetu alebo žiaka nebolo možné slovne hodnotiť.

            V praxi to znamená:

            1. Ak bol žiak priebežne hodnotený a učiteľ má dostatok podkladov k celkovému hodnoteniu, uskutoční celkové hodnotenie žiaka z vyučovacieho predmetu k 31.1.2021.
            2. Ak bol žiak priebežne hodnotený a učiteľ nemá dostatok podkladov k celkovému hodnoteniu, môže sa termín hodnotenia žiaka predĺžiť do 31.3. 2021, teda v mesiacoch január až marec 2021 môže učiteľ získavať podklady na hodnotenie žiaka a na základe nich vykonať celkové hodnotenie žiaka z vyučovacieho predmetu za 1. polrok šk. roka 2020/2021.  Zdôrazňujeme, že na získanie podkladov na hodnotenie nie je potrebná komisionálna skúška, ale učiteľ využije bežné postupy na získanie spätnej väzby – odpoveď, test, portfólio, práca na projekte a pod.

             

            Vydávanie výpisov slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok, resp. vysvedčenia sa môže v škole uskutočniť:

            1. pre všetkých žiakov dňa 31.1.2021,
            2. pre niektorých žiakov dňa 31.1. 2021, pre iných žiakov 31.3.2021 alebo
            3. pre všetkých žiakov dňa 31.3.2021.

             

            O termíne vydania výpisov slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok rozhodne riaditeľ školy na základe prerokovania a odporúčania pedagogickej rady, ktorá sa uskutoční na pracovisku alebo online pred 31.1.2021, zohľadňujúc podmienky v manuáli Návrat do škôl a aktuálnu epidemickú situáciu. V našej škole sa bude klasifikačná porada konať 26.januára 2021. Známky musia byť uzatvorené 25.1.2021.

            Na základe predbežných informácií od vyučujúcich o počte známok žiakov a o možnosti ich objektívneho hodnotenia v prvom polroku školského roka 2020/2021 je vysoko pravdepodobné, že hodnotenie žiakov našej školy bude prevažne k 31.1.2021. Ak zákonný zástupca neplnoletého žiaka, alebo plnoletý žiak usúdi, že žiak mal objektívne dôvody, pre ktoré nemohol získať dostatočný počet známok na objektívne hodnotenie v prvom polroku školského roka 2020/2021, oznámi túto skutočnosť triednemu učiteľovi písomne, alebo ústne počas konania rodičovského združenia 21.1.2021. Termín na podanie žiadosti o možnosť predĺžiť klasifikáciu do 31.3.2021 spolu s odôvodnením jej podania treba doručiť najneskôr 25.1.2021 poštou na adresu školy, mailom triednemu učiteľovi a pod.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Oznam o konaní rodičovského združenia

            Oznamujeme týmto, že dňa 21. januára 2021 sa v čase od 15:00 do 16:30 hod.  bude konať rodičovské združenie. Počas konania rodičovského združenia môžu rodičia získať informácie o práci svojich detí počas dištančného vzdelávania, o ich výsledkoch a tiež môžu s triednymi učiteľmi prejednať záležitosti, týkajúce sa štúdia ich detí. Vzhľadom na situáciu, v ktorej sa momentálne nachádzame, budú rodičom k dispozícii triedni učitelia, ktorých môžete kontaktovať nasledujúcim spôsobom:

            I.A  - MHT+ obchodný pracovník  - Mgr. Murínová - telefonicky

            I.B(inštalatér) + I.S -Ing. Babničová- 0904 907 876 a aj mail: milada.babnicova@gmail.com

            I.C(murár, stolár) + II.S - Ing. Maškulková : mail: maskulkova.eva@gmail.com + telefonicky tí, ktorí majú kontakt

            I.D(stav. výroba) + III.B(inštalatér) - PaedDr. Kruliacová: online, na Edupage alebo na Teams

            II.A(MHT+OP) + III.D(stolár) - Mgr. Presperinová: mail: zuzana.presperinova@gmail.com + telefonicky tí, ktorí majú kontakt + online cez Edupage
            II.B(murár) + II.C(stolár+inštalatér) - Mgr. Kurilla: telefonicky: 0908 058 551

            III.A( OaP + MHT) + III.C(murár) - Ing. Omámiková: telefonicky: 0911 835 744, aj online cez Edupage

          • online Dni otvorených dverí VŠB – Technickej univerzity Ostrava (info pre končiace ročníky)

          • Zvyčajne by sme študentov v tomto čase pozývali na Dni otvorených dverí VŠB – Technickej univerzity Ostrava. Súčasná situácia nás však prinútila tieto plány zmeniť. Prijmite preto pozvanie na online návštevu VŠB-TUO.Už teraz máme pripravený aktualizovaný web studuj.vsb.cz, kde sú z jedného miesta k dispozícii informácie o fakultách, študijných odboroch, prijímacom riadení a ďalšie podrobnosti o štúdiu nauniverzite. Boli doplnené nové filtre pre výber študijných programov a s každou z našich fakúlt sa môže študent zoznámiť aj prostredníctvom videa. Niektoré fakulty si pre študentov pripravili aj virtuálne prehliadky a online poradenstvo.Od 19. januára 2021 sme pre záujemcov o štúdium pripravili niekoľko akcií, ktoré im umožnia dozvedieť sa všetko, čo k správnej voľbe vysokej školy potrebujú. 19. januára začne online študijný veľtrh Gaudeamus, naktorý bude až do konca marca nadväzovať niekoľko akcií, na ktorých budúmôcť študenti navštíviť online prednášky a predstavenia fakúlt v priamom prenose. Podrobný prehľad a aktuálne informácie o akciách sú vedené na webe studuj.vsb.cz ako aj na www.vsb.cz/dod.

          • Literárna súťaž "Daj fotke príbeh"

          • Prešovský samosprávny kraj v súvislosti s Rokom sestier a pôrodných asistentiek pripravil unikátny projekt Sestry Prešovského kraja so zámerom vyzdvihnúť význam týchto povolaní. Online literárna súťaž „Daj fotke príbeh“  odštartovala 18. decembra 2020 a bude prebiehať do 18. februára 2021. Cieľom súťaže je k vzniknutým fotografiám renomovaného fotografa Jána Štovku vytvoriť príbeh, esej či básnické dielo v stanovenom rozsahu a podnietiť tak mládež vyjadriť svoj názor k téme zdravotníckeho povolania. Autori víťaz ných literárnych diel získajú hodnotné ceny a ich počiny budú verejne publikované.Všetky podmienky k súťaži a fotografie s propagačným videom sú zverejnené na www.po-kraj.sk/sestrykrajaBudeme radi, ak sa zapojíte. V prípade záujmu kontaktujte svojho vyučujúceho slovenského jazyka.

          • Kurz na získanie nižšieho stredného vzdelania - oznam pre I.D

          • Kurz na získanie nižšieho stredného vzdelania pokračuje naďalej dištančnou formou. Rozvrh, informácie a každý deň aktualizované učivo nájdete na stránke školy (na stránke hore pod názvom "Žiaci a rodičia" - Kurz na získanie nižšieho stredného vzdelania). 

          • Ekonomická olympiáda

          • Školské kolo ekonomickej olympiády sa konalo on-line formou v týždni od 7. – 15. 12.2020. Zapojení študenti si preverili svoju ekonomickú gramotnosť. Opäť príjemne prekvapili  naši PRVÁCI.

            Na prvom mieste sa umiestnila Tamara VACEKOVÁ  z I.A, ktorá získala potrebný počet bodov na POSTUP do krajského kola.

            Na druhom mieste sa umiestnili Alexandra Vojteková a Tomáš ANTOL z I.A triedy.

            Na treťom mieste sa umiestnil Dávid Nagy z I.A triedy.

            Srdečne blahoželáme!!! Na výhercov čakajú odmeny!

        • Vyučovanie od 11.1.2021
          • Vyučovanie od 11.1.2021

          • Organizácia vyučovania od 11.1.2021

            Pripomíname všetkým, že od 11.januára 2021 sa pokračuje vo vyučovaní dištančnou formou. Nový kalendárny rok začíname vyučovaním podľa rozvrhu na párny týždeň .

        • Nástup žiakov do škôl po zimných prázdninách
          • Nástup žiakov do škôl po zimných prázdninách

          • Aktuálne informácie o nástupe žiakov do škôl po zimných prázdninách a niektoré ďalšie informácie MŠVVaŠ SR - 01/2021

             

            Vážení rodičia, pedagogickí zamestnanci, milí žiaci,

             

            od 11.1.2021 do 15. 1. 2021 prebieha na všetkých typoch škôl, teda aj na našej škole, dištančné vzdelávanie.

            Plán nástupu žiakov do škôl je uvedený v prílohe.

            KLASIFIKÁCIA

            Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa upravili aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka. Termín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31. marca 2021.

            MATURITY

            Úpravy nastali aj pre maturantov. „Ruší sa externá časť maturitnej skúšky v školskom roku 2020/2021. Písomná forma internej časti maturitnej skúšky( teda sloh) sa uskutoční v termíne od 12. apríla 2021. Presný termín bude určený ministerstvom školstva do 31. marca 2021.“

            Upozorňujeme vás na nutnosť pravidelne sledovať našu stránku. Budeme vás informovať o podmienkach nástupu do škôl. Napr. kto, kde a kedy sa bude musieť dať pretestovať antigénovými testami pred nástupom do školy a pod.

            Príloha: